keskiviikko 13. kesäkuuta 2012

Tehtiin ite: Tanskalainen Raperperi-banaanikakku

Köpiksen lentokentältä tarttui mukaan tanskankielisiä sisustuslehtiä. Välissä oli taas ruokaohjeita, joista löytyi sopivasti raparperi-banaanikakun ohje. Ja voi että mikä kakku! Supernamia on!


Tälläkään kertaa ei tarvinnut paljoa sanakirjaa käyttää, tanska kun on yhtä hallussa kuin hollanti ;). Ymer - tuntemattomampi sana, tarkoitanee Tanskalaisten omaa maitopohjaista tuotetta, korvasimme sen piimällä. Raparperiä kannattaa laittaa runsaasti, jotta se myös maistuu kunnolla, meillä raparperin maku oli aika viehkoa, banaani enemmän päällekäyvämpi. Kakku oli vielä parempaa seuraavana ja sitäseuraavana päivänä. Banaani kun pitää kakun mehevänä, sopii se hyvin vaikka juhannusviemisenä mökille, ja näin me ajattelimmekin toimia...



Ja namikakun ohje vapaasti suomennettuna tulee tässä:
Surruta vispikoneella kulhossa 300g hienoa sokeria, 100g fariinisokeria ja 150g pehmeää voita kuohkeaksi. Sekoita sitten kulhoon yksitellen 3 munaa, sitten 4kpl haarukalla muussattua banaania ja 1dl "ymer" eli meidän tapauksessa piimää. Sekoita toisessa kulhossa hieman alle 3dl (ohjeessa lukee jämptimpi määrä: 265g) vehnäjauhoja ja 2 teelusikallista ruokasoodaa keskenään. Sekoita jauhot sitten varovasti muihin aineksiin.  Kaada taikina voideltuun ja korppujauhoitettuun (tai leivinpaperilla päällystettyyn vuokaan) (koko n. 25x30cm). Kaada kakkumassa vuokaan ja asettele taikinan päälle kuoritut raparperinpalat (ohjeessa lukee 400g raparperiä leikattuna 5cm paloiksi) ja koristele raesokerilla. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa 40-50 minuuttia, hammastikulla voipi kokeilla kaakun kypsyyttä. Tarjoa jäden tai kermavaahdon kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti