perjantai 20. heinäkuuta 2012

Tehtiin ite: Whoopie pies

Yksi sateinen lomapäivä, ja saimme aikaiseksi whoopieseja! Ameriikasta lähtöisin oleva leivoskeksi täytettiin sitruunatuorejuusto-tomusokerisekoituksella, muutamalla tipalla limenmehua ja hyppysellisellä limenkuoriraastetta. Aika herkkua ovat!


Whoopieta voisi kuvailla dominokeksin pehmeämmäksi muunnelmaksi. Taikina on aika tahmakkaa, ja leivokset tarttuvatkin helposti kiinni toisiinsa (ja sormiin), joten leivinpaperiarkkia väliin jos näitä jää jääkaappiin säilöttäväksi.

Meidän leivoksista tuli noin 5cm halkaisijaltaan (paisuivat uunissa 1/3 verran). Voisihan näitä tehdä jenkkimalliin tuplaleveinä superleivoksina ja täyttää perinteisellä vaahtokarkkimönjällä. Täytteenä voisi toimia myös oikein loistavasti mascarponevaahto ja mansikkasiivut.



Taikinamäärästä saimme noin 15kpl leivoksia, joten muutamalle uhrille pääsimme näitä herkkupommeja syöttämään. Hyvin kelpasi.
Ykskaks kipaletta per syöjä on varmasti sopiva määrä, ovat kuitenkin aika tuhtia kamaa.

Whoopie pies 15kpl.

Taikina:
1 iso kananmuna
1dl ruokaöljyä
2,5dl  sokeria
5dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1 tl soodaa
ripaus suolaa
noin 2dl maitoa

Täyte:
200g sitruunanmakuista tuorejuustoa
1 limen kuori raastettuna
1-2rkl / maun mukaan limenmehua
noin 1dl tomusokeria

Vatkaa sähkövatkaimella kananmuna ja ruokaöljy, lisää joukkoon sokeri kokoa ajan vatkaten, ja vatkaa kuohkeaksi. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita kuivaseos siivilän läpi munavaahtoon ja lisää taikinaan maitoa aina välillä, hiukan kerrallaan. Voi nimittäin olla, että vähempikin määrä maitoa riittää.  Kun taikina on hyvin sekoittunut aloita keksien teko laittamalla noin ruokalusikan kokoisia nokareita pellille leivinpaperin päälle (9kpl per pelti), muista jättää leviämisvaraa. Paista 175 asteisessa uunissa noin 5-7 minuuttia.

Sekoita täyteaineet keskenään ja lisää täytettä reippaasti toisen leivoskeksin paistopuolen päälle kun keksi jäähtynyt. Lisää toinen keksi ja tadaa, leivos on valmis! Jos maltat vielä hetken, lisää tomusokeria koristeeksi.


2 kommenttia:

  1. Onpa hauskan ja mehevän näköisiä keksejä! Limenkuoriraaste vielä kruunaa kokonaisuuden :)

    VastaaPoista
  2. Kiva kun kerroit tästä blogista, tulen kurkkimaan tulevaisuudessakin! T. Sonja

    VastaaPoista