torstai 13. syyskuuta 2012

Demo 25.8.12

Vietimme neidin syntymäpäivää tänä vuonna Demossa. Viime vuonna oltiin Dompassa, joten tähtiperinne jatkukoon ;)

Aloitimme synttäri-illan Liberty or Death - drinkkibaarin The Owl ja Girly -drinkeillä. Juomat olivat todella uniikin makuiset, yrteillä maustetut, mainiot drinkit. Paikka on raffi sisustukseltaan ja fiilikseltään. Ehdottomasti käymisen arvoinen.


Sitten Demoon. Demo on kolmas Michelin-ravintola jossa olemme käyneet (ensimmäinen oli Berliinissä, huhhuh siellä kyllä osattiin, ja toinen tuo yllä mainittu). Ja vaikka ei haluaisi, tulee näitä tähtiravintolakokemuksia väkisinkin verrattua keskenään.

Demossa oli selvästi rennoin ilmapiiri, mikä sopi meille hyvin. Takit viskattiin itse naulaan ja tarjoilu oli ystävällistä eikä liian jäyhää (paitsi yhden nuoren kaverin rouvittelu! Hyvä ettei sentään tädittely ;)). Demossa on valittavana joko neljän, viiden tai seitsemän ruokalajin menu, sekä sille sopiva viinipaketti. Me otimme menun viiden annoksen voimin, viinipaketissa päädyimme puolikkaisiin, joka oli näin jälkikäteen oikea valinta, pysyttiin vielä jälkkärivaiheessa tolpillamme. Oikeasti 6cl oli reilu määrä, ainakin Demon pätevän sommellierin kaatamana. ;)

Aloitimme illan Demossa lasillisilla Cavaa ja pian saimme myös teelusikan kokoisen keittiön tervehdyksen. Soijalla maustettua lohta, mätiä ja avokadotahnaa. Ihan nami suolapala.


Seuraavaksi saimme ensimmäisen viinin eteemme, Sakasalainen valkoviini: Walluf Walkenberg, 2007, Toni Jost ja pian pöytään tuli myös jättipalat focacciaa ja talon maalaisleipää. Focaccia oli sitä täydellistä pehmeää sopivan suolaista THE focacciaa, maalaisleipä oli kuitenkin Jiin suosikki.

Saimme alkuruoaksi samettista fenkolikeittoa, joka kaadettiin vasta pöydässä lautasillemme pienestä kattilasta. Keiton alle jäi kampasimpukkaa, iso pala fenkolia ja taisiko olla sinisimpukkakin. Viinistä pidimme molemmat, mutta tuo keitto se vasta oli yksinkertaisen mahtava!


Väliruokana saimme metsäkaurista ja kaikenlaisia vihreää rehua. Annos oli freessi ja mahtava. Viininä (ja siis tässä vaihessa oli vielä cavat ja alkuviinitkin pöydässä hyvä jos puoliksi juotuna) tämän kanssa tuotiin espanjalainen valkoviini Rioja Blanco 2009, Remelluri. Tämä valkkari oli melko voimakas, mutta silti miellyttävän raikas. 14.5% alkoholipitoisuudellaan myös yllättävän tömäkkä valkkariksi.

Tähän väliruokavaiheeseen asti ruokien ja juomien tuontitahti oli hippusen verran nopeaa meille. Henkilökunta löysäsi tahtiaan, jotta pöytään saisi mahdutettua seuraavat viinilasit :)


Pääruokana saimme suussasulavaa karitsaa, juureksia, kateenkorvaa ja pekonilunta(!) sekä illan ainoan punaviinin, Ranskalaisen. Offerus, 2009, J.L. Chave Selection. Syrah rypäliestä valmistettu viini sopi karitsan kanssa kuin nenä päähän. Kateenkorvaa tulikin sitten maistettua ensimmäistä kertaa, mutta sille emme herkkuna lämmenneet. Pekonilumi sen sijaan oli hieno elämys. Valkoinen suolainen lumijauhe suli sekunnissa suuhun.


Pääruokaa seurasi juustolautaset. Jii sai juustojen kanssa pähkinäleipää ja allergianeiti tryffeli-biscottileipiä. Myös juustolautasen pinjansiemenet oli korvattu neidille marmelaadilla, jotain makeaa juustot kaipasivatkin kumppaniksi. Juomana oli erikoinen ranskalinen, Pineau des charentes. Se on konjakin ja viinin sekoitus, aperitiivi ja kelpaa juustoille erinomaisesti. Tuoksussa ja maussa löytyi selkeästi konjakkia, mutta juoma oli kevyempi joten kannattaa maistaa vaikka ei konjakista välittäisikään.



Illan kruunasi jälkiruoka keraamiselta laatalta tarjoiltuna (neidin annos tarjoiltiin synttärikynttilällä). Raikkaassa jälkkärissä oli aikamoinen sikermä hedelmäjuttuja. Jii sai mantelikakkua, Neiti vähän booring allergiavaihtoehdon, talon maalaisleipää karamellisoituna. Ainakin maku oli ihan sama kuin alkuleivässä. Jälkiruokaviininä oli itävältalainen hippasen vanhempaa 1998 vuosikertaa oleva Trockenbeerenauslese, Leopold Blauensteimer.

Loppuun nautittiin vielä kuppi kuumaa sekä talon petit fourseja, vaahtokarkkia, pähkinäsuklaata ja marmelaadia.

Laskun loppusumma oli kyllä pieni jytky, mutta olipa synttärit taas sen arvoiset :)

Tähdet: 5 miinus (se pieni jokin ;))

3 kommenttia:

  1. Onpas upean kuuloista! Ja tosi hienot kuvat olette myös saaneet napattua.

    Olettekos muuten huomanneet, että Postres-ravintolassa saa syyskuussa ti ja ke iltaisen menut kaksi yhden hinnalla (tietoa löytyy mm. ravintolan facebook-sivuilta)? Me varattiin tänään pöytä. Varatessa piti mainita sana "syysilta".

    Ja tää paikkahan sai oman tähtensä vuonna 2008, eli nyt olisi mahdollisuus testailla halpaan hintaan taas uusi tähtiravintola. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi wau! Kiitos vinkistä! Tuota tilaisuutta ei kyllä haluaisi jättää välistä, mutta loppukuu on jo buukattu :( Noh ensiviikossa ei kuitenkaan ole mitään valittamista, pörrätään nimittäin ulkomailla! :)

      Poista
  2. Hyvä arvostelu, kiitos tästä.

    VastaaPoista