maanantai 12. marraskuuta 2012

Tehtiin ite: Omenatoffeepavlova

Syymenu päätettiin omenaiseen helppoon ja nopeaan jälkkäriin. Vielä ei kohdisteta katsetta odottavaan tiskivuoreen, vaan nautitaan kynttilän valossa omenatoffeepavlovaa.


Omenatoffeepavlovat:
Valmista marengit edellispäivänä tai käytä kaupan valmismarenkeja. Aloita lämpimän omppuliemen valmistus. Paista kuoritut ja lohkotut omenat (1-2 omppua per ruokailija. meillä oli tässä sopassa yhteensä 3 omppua, ja määrä oli just passeli kahdelle) n. 1rkl voissa, lisää noin puolitoista desiä vettä nesteeksi ja keittele. mausta omppuja kanelilla ja fariinisokerilla. Sokeria meni ainakin pari ruokalusikallista. Kun omput ovat pehmenneet on aika koota annokset. Laita annoskulhon pohjalle marenkia, päälle toffee- tai kinuskijäätelöä, nosta kuumat omput kulhoon ja kaada päälle vielä kuumaa omppunestettä. Nauti heti.





2 kommenttia:

  1. Ne tiskit kyllä jaksaa odottaa ;-) Onpas mukavan erilainen pavlova.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä omppujälkkäri oli pyörinyt mielessä jo siitä lähtien kun ekat kotimaiset putosivat puusta, noh parempi myöhään kuin ei milloinkaan :)

      Poista