lauantai 10. elokuuta 2013

Tehtiin ite: Kukkakaalijauhelihapaistos

Vielä on kesää jäljellä, ja kotimaisia kukkakaaleja kaupan hyllyillä. Tässä yksi helpoista helpoin lemppariohje kukkiksesta, joka itseasiassa on Vuorentaan kartanon emännän ohje.


Kukkakaalijauhelihapaistos:
n. 1kg kukkakaalia
400g jauhelihaa
1 sipuli
70g tomattipyrettä
200g juustorastetta
mustapippuria, suolaa

Keitä pienen nyrkin kokoisina nippuina kukkakaali, mutta jätä vielä reilusti raa'aksi. Ruskista jauheliha ja sipuli, lisää tomaattipyre ja mausta. Kasaa kukkakaalipalat voidellun ison uunivuoan, tai annosvuokien pohjalle, päälle jauheliha ja lopuksi juustoraaste. Paista 200asteisessa uunissa kunnes juusto saa väriä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti