sunnuntai 27. lokakuuta 2013

Tehtiin ite: Basilika-aurinkokuivattu tomaatti-sämpylät

Tässä resepti herkullisiin sämpylöihin, vaikkapa aamubrunssille tai iltateen kanssa nautittavaksi. Makua antavat basilika ja öljyiset aurinkokuivatut tomaatit. Näitä sämpylöitä on jo muutamakin kerta leivottu. Maistuu!




Reilu parikymmentä sämpylää

1 dl tuoretta basilikaa
1,5 dl aurinkokuivattuja tomaatteja
5 dl vettä
2 rkl siirappia
1 tl suolaa
3 dl kaurahiutaleita
1 ps kuivahiivaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
100g huoneenlämpöistä / juoksevaa voita
 
Hienonna basilikan lehdet ja saksi tomaatit pieneksi.  Sekoita lämpimään veteen siirappi, suola ja kaurahiutaleet. Lisää basilika ja tomaattisilppu. Lisää jauhot, joiden joukkoon kuivahiiva on sekoitettu, ja alustamisen loppuvaiheessa juokseva voi. Alusta taikina tasaiseksi ja anna kohota liinan alla n. 30 minuuttia.

Leivo taikinasta sämpyläpalloja ja anna niiden kohota liinan alla vielä puolisen tuntia. Voitele sitten sämypät vedellä ja ripottele halutessasi kaurahiutaleita päälle. Paista 225 asteessa 10-15 minuuttia. Anna sämppärien hiukan jäähtyä, nauti voin kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti