keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Tehtiin ite: Nakkinuudeliwokki

Atrian Arjen nautintoja -haasteessa oli pääraaka-aineeksi annettu kansallisruokamme nakki. Nakeista oli annettu tehtäväksi kehitellä helppo ja maistuva arkiruoka. Yleensä arkiruoat meillä ovat tuttuja ja turvallisia näläntaltuttajia, mutta toisto kieltämättä ottaa välillä pannuun. Nakkeja me syödään aika vähän joten nyt ei todellakaan tullut toistoa vaan uuden uutta, nimittäin wokkia nakilla ja nuudelilla! Aasialainen teema jatkuu siis tässäkin kisareseptissä :) Kuinka hyvää muutamasta raaka-aineesta saikaan kyhättyä, vieläpä nopeasti.



Nakkinuudeliwokki, kolmelle isonälkäiselle:

Kolmen hengen annos munanuudeleita
1 pkt Atrian herkkunakkeja
100g haricot papuja
100g tuoreita herkkusieniä
1 kpl kevätsipulin vartta
punaista chiliä (tulisuus ja määrä oman maun mukaan)
0.5-1tl paprikajauhetta
0.5dl soijakastiketta
0.5dl vettä
1tl sokeria
Seesaminsiemeniä ja korianteria

Keitä nuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti al denteksi. Poista vesi kattilasta. Poista pavuista päät ja katkaise puoliksi. Pilko nakit ja sirottele paprikajauhetta palojen päälle. Pilko herkkusienet, kevätsipuli ja chili paloiksi. Käytä chiliä oman maun mukaan. Keitä papuja pari minuuttia kiehuvassa vedessä ja nosta ne sen jälkeen sivuun. Paista öljyssä tai voissa nakkiviipaleet, lisää sienet ja keitetyt pavut pannulle saamaan myös väriä, sekoita seuraavaksi sipuli ja chili joukkoon. Lisää sitten iso loraus soijakastiketta, vesi ja sokeri, ja pyörittele kasviksia liemessä. Sekoita nuudelit joukkoon, lisää loput soijakastikkeesta (soijakastiketta voi oman maun mukaan lisätä enemmänkin) ja pyörittele muutama minuutti. Kokoa annokset lautasille. Lisää halutessasi seesaminsiemeniä, korianteria ja tuoretta pilkottua chiliä. Nauti raikkaan salaatin kanssa.



* Pääraaka-aine saatu Atrialta *

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti