tiistai 1. huhtikuuta 2014

Huhtikuu: Porotäytteiset letut

Lettuja suolaisella täytteellä, jossa maistuu poro ja puolukka, sekä leipäjuusto narskuu mukavasti suussa. Valmista ensin täyte ja aloita sitten vasta lettujen paistaminen jos olet yksin kyökkivuorossa. Pienistä letuista saa tehtyä täytekakkumaisen tornin, jos taas paistat isoja lettuja, kasaa täytettä letulle ja kieritä rullalle.




Porotäyte letuille:
150g poron kylmäsavurouhetta
1 sipuli
1 karkeasti raastettu porkkana
100g leipäjuustoa
100g emmental juustoraastetta
1dl puolukoita
pippuria

Paista pannulla oliiviöljytilkassa pieneksi silputtu sipuli, lisää pororouhe ja raastettu porkkana. Paista vielä muutama minuutti. Nosta pannu pois liedeltä. Sekoita täytteen joukkoon pieniksi kuutioitu leipäjuusto, juustoraaste ja puolukat sekä mausta. Syö täyte lettujen kanssa, kokoamistyyli on vapaa.


Peruslettutaikina:
2 munaa
5dl maitoa
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl suolaa
2rkl öljyä

Riko munat isoon kulhoon ja vatkaa munien rakenne rikki. Lisää maito, jauhot, suola ja öljy. Sekoita tasaiseksi. Anna taikinan turvota puolisen tuntia. Paista lettupannulla, sopivalla lämmöllä.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti