torstai 17. heinäkuuta 2014

Tehtiin ite: Vihreä kvinoasalaatti fetalla

Kvinoa, mikä se o? Uskaltaiskohan sitä kokeilla, otetaan riski!

Kvinoa on alunperin Etelä-Amerikan Andeilta lähtenyt, pienenpieniä syötäviä siemeniä pukkaava heinämäinen kasvi, mutta nyt sitä viljellään meilläkin, luomuna. Kvinoassa on vaikka mitä jännänterveellisiä vaikutuksia. Sen lisäksi, että syödessä se vie nälän, pitäisi verisuontenkin kiittää. Proteiinia, aminohappoja, runsaasti kivennäis- ja hivenaineita, ja sopii myös keliaakikoille. Kvinoaa käytetään riisin tapaan lisukkeena, tai vaikka risotossa ja kuten meillä tässä, salaatissa. Tuo mukavasti vaihtelua ja monipuolisuutta. Vaikka melko kallis tämä pieni siemenpurkki on, kyllähän tätä toistekkin ostaisi.






Kvinoasalaatti 2-3:lle

reilu 1dl Kvinoaa
n.300g parsakaalia
1 kpl avokado
1,5dl herneitä
tuoretta basilikaa
fetajuustoa
sitruunanamehua
oliiviöljyä
suolaa
pippuria


Keitä kvinoa kuten pakkauksessa neuvotaan. Keitä parsakaalin nuput kevyesti suolatussa vedessä. Jos käytät pakasteherneitä, sultata herneet. Pilko avokaado suupaloiksi, hienonna pieni kourallinen basilikaa. Siirrä valmis kvinoa isoon salaattikulhoon, lisää hiukan suolaa ja halutessasi pieni loraus oliiviöljyä. Sekoita pilkotut kasvikset joukkoon. Lisää salaattiin noin 3 ruokalusikallista sitruunanmehua. Tarkista maku, lisää suolaa tarvittaessa. Lisää mustapippuria myllystä ja fetapaloja salaatin päälle. Nauti lounassalaattina tai paista vaikka broilerinfile kylkeen jos on tosi iso nälkä.


 

3 kommenttia:

  1. Siinä on salaatti täynnä terveysvaikutuksia, kun samalla lautaselle yhdistää parsakaalin, avokadon ja kvinoan. Kvinoa on minullakin kokeilulistalla. Olen toki maistanut sitä, mutta koskaan se ei ole päätynyt vielä omaan kokkaukseen.

    VastaaPoista
  2. Aina välillä laitan salaatteihin kvinoaa. Täytyykin muistaa kokeilla sitä 5:2-paastopäivinä, kvinoa kun pitää kylläisenä kauan.

    VastaaPoista
  3. Aivan, tästä tulikin aikamoinen terveyssalaatti, maistui kyllä yllättävän hyvälle ;)

    VastaaPoista