lauantai 13. syyskuuta 2014

Tehtiin ite: Mehevä Kardemumma-marjakakku

Tämä kardemummainen marja-banaani kakku on nauttinut suurta suosiota nyt loppukesästä. Kakku on kuivakakkutyyppinen, mutta sisältä löytyykin mehevä yllätys. Sitä on jo muutamakin kerta leivottu, ja kaikenlisäksi tilattu yksille 5v pikkuneidin synttäreille ponikakun seuraksi :) Neiti Papun 30-vuotispäivien kakkujuhlissa täytteenä oli banaani-mustikka ja koristeena punaherukat. Mutta melkeinpä mikä vain marja sopii kakun täytteeksi. Kardemummaa ei sovi unohtaa, antaa ihanaa makua.



Kardemumma-marjakakku

100g huoneenlämpöistä voita
2dl ruokosokeria
1dl sokeria
1 muna
1 1/2 dl maitoa
1 dl turkkilaista jugurttia
5 dl spelttijauhoja
2 tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria
1 rkl jauhettua kardemummaa
ripaus suolaa
1 banaani
1 dl marjoja

Vatkaa voi ja sokerit vaahdoksi. Lisää muna, maito ja jugurtti. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne siivilän läpi vähän kerrallaan taikinaan. Voitele irtopohjavuokainen kakkuvuoka voilla ja pyörittele ruokosokeri vuoan reunoille ja pohjalle. Kaada sitten puolet taikinasta vuokaan. Leikkaa banaanista viipaleita ja levitä ne tasaisesti taikinan päälle. Ripottele myös marjat. Kaada sitten loput taikinasta vuokaan. Ripottele päälle vielä ruokosokeria ja paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45-55 minuuttia.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti