perjantai 10. lokakuuta 2014

Tehtiin ite: Savusiikawrap ja alkoholiton riesling

Oivapari, viinin ja ruoan liitto -kilpailu jatkuu. Nyt oli haasteena kehitellä alkoholittomalle (tai siis 0,5% alkoholia sisältävälle) Jacob's Creek UnVINED-rieslingille gourmee pikaruokaa. Tuo alkoholiton riesling yllätti, mutta alkoholillisen rieslingin korvaajaksi siitä ei kyllä ole meidän ruokapöydässä. Rieslingille tyypilliset vahvemmat hapot uupuivat, mutta muuten viini on oikein juomakelpoista. Juoma on todella raikas, viinissä on vaalea kirkas väri, ja maussa makeutta.

Tämäntyyppistä viiniä voi mielestämme hyvin tarjota vaikkapa juhlissa vaihtoehtona alkoholillisille viineille. On kieltämättä kaunis ele isännältä tai emännältä varata alkoholiton viini muiden viinien rinnalle, ei joudu autoilijat ja vaavia odottavat äidit tyytymään hanaveteen tai vichyyn.

Sitten itse fastfoodiin, joka on mukavasti valkkarin kylkeen sopiva savusiikatortillawrap. Käärimis- ja kokoamistyyli on vapaa. Täytteenä on savusiikaa suupaloina, etikkakurkkuja, munakastiketta, kirjolohenmätiä, punasipulia ja salaattia. Työläin vaihe taitaa olla savukalan piikkien ja ruotojen perkaus, mutta kun valmistelee wrapin osaset etukäteen käy lättyjen kokoaminen hetkessä. Suosittelemme etikka/mummo/hölskytyskurkut valmistettavan jo edellisenä päivänä.






Savusiikatortillat neljälle:

valmiita keskikokoisia tortillalättyjä 8kpl
1 pieni/ keskikokoinen savusiika
noin 80-100g kirjolohen mätiä
1 punasipuli
salaattia, esimerkiksi punasalaattia ja sydänsalaattia
tilliä
etikkakurkkuja, ks. ohje alla
kananmunakastiketta, ks ohje alla
pippuria
suolaa

Perkaa kala ruodoista ja revi suuhun sopiviksi paloiksi. Leikkaa punasipuli ohuiksi suikaleiksi ja huuhtele salaatinlehdet ja revi ne paloiksi. Aloita lätyn kokoaminen. Pohjalle salaattia, sipulia, ja etikkakurkkuja liemessään. Lisää kalapalat, munakastike ja mäti ja tillinoksia. Rouskata maun mukaan pippuria ja suolaa. Kääräise tortilla rullalle ja nauti.



Kananmunakastike:
4 kananmunaa
1,5dl kermaviiliä
ruohosipulia
mustapippuria

Keitä kananmunat koviksi ja jäähdytä ne. Muussaa munat haarukalla pienessä kuhlossa. Sekoita kermaviili joukkoon. Kovin löysää ei kastikkeesta kannata turhaan tehdä joten 1,5dl kermaviiliä riittänee. Silppua joukkoon pieni nippu ruohosipulia ja lisää pippuria myllystä.



Etikkakurkut:
2/3 kurkkua
1dl valkoviinietikkaa
1dl vettä
1rkl sokeria
0,5tl suolaa
tilliä

Huuhtele kurkku ja paloittele ohuiksi viipaleiksi kannelliseen tiiviiseen astiaan. Lisää nesteet, sokeri, suola ja tillisilppua maun mukaan. Sulje kansi ja hölskyttele kurkkuja jotta kaikki ainekset sekottuvat toisiinsa. Laita jääkaappin maustumaan ainakin muutamaksi tunniksi tai yön yli. Hölskytä kurkkuja aina välillä.



Viini saatu kilpailun järjestäjältä

2 kommenttia:

  1. Nam, näyttää ja kuulostaa tosi hyvältä! Onnea kisaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kiitos, ja samoin! :) Eka oli täälläkin rullat mielessä, mutta sitten ajatus muuttui :D

      Poista