maanantai 12. tammikuuta 2015

Tehtiin ite: Charsiew-possu Gaijinin tapaan

Aasialaisia makuja jälleen kotikyökin puolella. Valmistimme sunnuntaina helpon ja herkullisen Charsiew-possun Tomi Björkin ja Matti Wikbergin Gaijin-kirjan mukaan. Lihana meillä oli porsaan kassler ja lisukkeksi paahdoimme pannulla kiinankaalia, sieniä, porkkanoita ja chiliä soijaliemessä. Paksoita ei löytynyt tähän hätään isoimmistakaan markeiteista, muuten ilman muuta olisimme sitä kokeilleet, kuten reseptin lisukeohjeessa oli tehty.

Gaijin-kirja on muutenkin täynnä kuolattavia kuvia ja herkullisen kuuloisia reseptejä modernista aasialaisesta ruoasta. Kirjasta löytyy myös drinkkejä joita ehdottomasti pitää kokeilla. Suosittelemme!



Charsiew-possu on helppo ruoka joka valmistuu itsekseen, ensin marinoitumassa marinaadissaan ja sitten uunissa pötköttelemällä. Marinadi tosiaan tämänkin possun tekee, aivan herkku melkein kuin karkkia söis :) Lopuksi grillivastusten alla glaseeraaminen antaa vielä viimeisen maun lihalle.

Charsiew-possu

1kg porsaan kassleria
1,5dl valmista hoisintahnaa pullosta
1,5dl hunajaa
3rkl soijaa
2rkl valkoviiniä
1tl mustapippuria
2tl kanelia
ripaus suolaa

Leikkaa kassler pitkittäin keskeltä kahteen osaan (meillä oli 800g possupala ja valmistimme sen kokonaisena ja teimme marinadin hieman vähemmistä määristä). Sekoita kaikki marinadin ainekset keskenään ja pyörittele liha marinadissa. Anna marinoitua noin 3 tuntia. Lämmitä uuni 140 asteeseen. Laita liha uunivuokaan ja kaada marinadi päälle ja laita uuniin noin kolmeksi tunniksi. Ota liha pois uunista, leikkaa siivuiksi ja asettele takaisin vuokaan ja peittele marinaadilla. Glaseeraa grillivastusten alla uunissa muutama minuutti. Nosta tarjolle ripottele halutessasi mukaan hiukan paahdettuja seesaminsiemeniä.

Paahdettua paksoita:

4 paksoi kaalia (korvasimme kiinankaalilla, porkkanasiivuilla ja sienillä)
pala inkivääriä pilkottuna
1 punainen chili pilkottuna
loraus öljyä
1rkl sokeria
2rkl soijaa
4rkl vettä

Paahda öljyssä kuumalla pannulla kasvikset. Lisää sokeri ja soija ja lopuksi vesi. Sekoittele hetken aikaa ja tarjoile heti possun seurana.



2 kommenttia:

  1. Charsiew on ihan parasta possua, kiitos tästä reseptistä. Haluaisin oppia tästä myös se steamed bun version...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo nyyttiversio löytyy myös Gaijin kirjasta, ja myös pork bunit, ne täytetyt sämpylät joita Gaijinin snack-listalla on, ne vasta on herkkua! :P Kaantattaa tutustua tuohon kirjaan jos Aasian maut kiinostavat.

      Poista