perjantai 16. tammikuuta 2015

Tehtiin ite: Key Lime Pie

Pala kesää talven keskelle (tai siis loskan). Yksi elokuisten synttärikakkukemujen herkku on jäänyt postaamatta, Key Lime Pie. Kakun limet eivät kuitenkaan olleet Floridalaisia, eli nimi vähän huijaa. Mutta siitä viis, kakku on iloisen keltainen, mukavan kirpsakka mutta silti täyteläinen ja makea herkku. Ja tietysti helppo ja yksinkertainen kuten tapana on. Key Lime Piestä täytyy tehdä uusinta piakkoin! Sitrushedelmäkausi on hyvä aloittaa tästä, jaffoja odotellessa...



Key Lime Pie, ohje alunperin Pirkasta

Pohja:
200g digestivekeksejä
75g voisulaa

Täyte:
4 munankeltuaista
1 tlk kondensoitua maitoa (n. 400g)
1,25dl limenmehua,  noin 3 luomulimeä
2tl raastettua luomulimen kuorta

tarjoiluun: Vispikermaa ja nokare turkkilaista jugurttia vatkattuna vaahdoksi.

Murskaa esim. tehosekoittimessa digestivekeksit tasaisiksi muruiksi ja sekoita voisula joukkoon. Pingota leivinpaperi 24cm halkaisijalta olevaan irtopohjaiseen kakkuvuokaan. Painele keksimössö vuoan pohjalle ja myös reunoille. Paista pohjaa 175 asteessa noin 8 minuuttia. Vatkaa keltuaisten rakenne rikki ja kaada joukkoon kondensoitu maito ja limenmehu, sekoita tasaiseksi. Kaada pohjan päälle ja laita piiras takaisin uuniin, alatasolle 10-15 minuutiksi. Keskeltä täyte voi olla vielä hyllyväistä, mutta jätä kakku vielä jähmettymään jääkaappin mielellään seuraavaan päivään. Koristele ja nauti kakku seuraavana päivänä.


3 kommenttia:

  1. Tätä kaveria en ole vieläkään saanut tehtyä. Näyttää ja kuulostaa kyllä sen verran herkulliselta, että pakko nostaa taas to do -listalla ylemmäs.

    VastaaPoista
  2. Kiitos kommenteista, kakkuhommiin sitten vain marsmars, on nimittäin kyl hyvä ;)

    VastaaPoista