keskiviikko 4. helmikuuta 2015

Tehtiin ite: 7 puuroreseptiä

Yhteistyössä Indiedaysin ja Elovenan kanssa

Viimeviikolla aloitimme puuroviikon, jonka tarkoituksena oli kehitellä reseptejä eri Elovena puurohiutaleita hyväksikäyttäen. Tässä tulee siis seitsemän helppoa reseptiä, 5 puuroa ja 2 smoothieta puurohiutaleista! Blenderi onkin pörissyt tammikuussa eniten kuin koskaan aikaisemmin, ja monen monta aamiais- ja välipalajuomaa on valmistunut.
Ruoka-aine allergiat hieman rajoittivat meillä tiettyjen tuunakkeiden käyttöä, kuten pähkinät ja jotkut raa'at hedelmät ja kasvikset, mutta kannattaa rohkeasti kokeilla vaikka porkkanamehua smoothieen ja pähkinärouhetta puuron päälle, vaihtoehtoja on, ja paljon!

1: Aloitetaan pehmeällä ja marjaisalla smoothiella, maistuu niin sunnuntain kotibrunssilla kuin tappomaanantain pehmeämpänä aamunaloituksena. ;)


Marjaisa herkkusmoothie (2:lle, tai yksi iso smoothie)

1/2 banaani
3 taatelia (poista kivet)
1,5dl pakastemarjoja (mustikoita ja mansikoita)
n.1dl appelsiinitäysmehua (tai vastapuristettua mehua appelsiinista)
1/2 limen mehu
1dl turkkilaista jugurttia
2,5 rkl Elovena hetki vadelma pikapuurohiutaleita

Kokoa kaikki ainekset blenderiin (tai korkeaan isoon muovimukiin ja surruta sauvasekoittimella) ja pyöräytä soseeksi. Lisää halutessasi tilkka mehua tai jugurttia jotta saat haluamasi paksuuden. Nauti kun juoma on vielä kylmää.



2: Nopea arkipuuro pelastaa aamun! Tällä kertaa tuunattuna kuivatuilla luumuilla ja kanelilla.


Luumu-kaneli pikapuuro (1:lle)

1 pussi Elovena Plus täysjyväkaura & maito annospikapuuro
0,5dl kreikkalaista jugurttia
noin 5 kuivattua luumua pienittynä
kanelia

Valmista annospuuro pakkauksen ohjeen mukaan ja tuunaa luumuilla, jugurtilla ja kaneilla.



3: Puolukkaveteen keitetty puuro on itsessään jo maukas, ja se kruunataan vielä herkullisemmaksi karamellisoiduilla omenoilla ja kookoslastuilla.


Puolukka-omena puuro (2:lle)

2,5dl Elovena Plus kaurahiutaleita & kauraleseitä
6dl vettä
1dl puolukoita
ripaus suolaa
2 pientä omenaa lohkoina
2rkl voita
3rkl ruokosokeria
kanelia
kookoslastuja

Lisää kattilaan puolukat ja vesi ja kiehauta kunnolla. Lisää sitten hiutaleet ja valmista puuro loppuun paketin ohjeiden mukaisesti. Karamellisoi samaan aikaan omenalohkot pannulla. Sulata voi ja lisää siihen sokeri ja anna sokerin sulaa ja hiukan ruskettua. Lisää kaneli ja omenat pannulle, ja väännä liesi miedolle lämmölle. Pyörittele ja anna omenoiden pehmentyä hiukan ja saada väriä. Kokoa puuroannos lautaselle ja viimeistele kookoslastuilla.



4: Hedelmät sopivat marjojen ohella myös smoothien aineksiksi, kokeile talven hittihedelmää persimonia.


Persimon-smoothie (2:lle, tai yksi iso smoothie)

1 kypsä persimon kuorittuna
3 taatelia (poista kivet)
1dl turkkilaista jugurttia
1dl omenatuoremehua
2 jääpalaa
1tl karpalomarjajauhetta (+ ripaus halutessasi koristeeksi)

Kokoa kaikki ainekset blenderiin (tai korkeaan isoon muovimukiin ja surruta sauvasekoittimella) ja pyöräytä tasaiseksi massaksi. Lisää halutessasi tilkka mehua tai jugurttia jotta saat haluamasi paksuuden. Nauti kun juoma on vielä kylmää



5: Joskus käy vaan niin että kiire ja nälkä yllättää työläisen. Silloin pikapuuropussi auttaa.  Nämä Elovena Plus annospuurot ovat riittävän kokoisia annoksia ja valitsemalla annospuuron joka sisältää kuivattuja marjoja on puurossa jo itsessään mukavia sattumia ja makua. Ja jos oikein etsit työpaikkasi kahvihuoneen kaapeista saatat löytää puuron tuunakkeksi esimerkiksi manteleita ja kanelia jotka ovat jääneet joulukuun riisipuuroperjantaista. Kannattaa hyödyntää myös hedelmäkori :)


Kiiretyöläisen pelastus ;)  (1:lle)

1 pussi  Elovena Plus täysjyväkaura metsämarja & maito annospikapuuro
Puolikas banaani
Kanelia

Valmista annospuuro ohjeen mukaisesti ja nauti puuron kaverina hedelmää ja mausta esimerkiksi kanelilla.



6: Suklaa-mustikkapuuro on herkkuvälipala nautiskelijoille.


Suklaa-mustikkapuuro (2:lle)

2dl Elovena Iso Kaura -hiutaleita
5dl vettä
1tl kaakojauhetta
1dl mustikoita
Pari palaa suklaata

Keitä puuro hiutalepaketin ohjeiden mukaisesti. Lisää kaakaojauhe ja sekoita hyvin puuron joukkoon. Sekoita puuroon mustikoita ja jaa annoskulhoihin. Raasta suklaata reilusti puuron päälle ja anna suklaan hiukan sulaa.



7: Tässä vielä viimeinen puuroresepti, jo julkaistu Paratiisipuuro. Mmmm.. herkkua :)


Paratiisipuuro (2:lle)

2dl Elovena Iso Kaura -hiutaleita
5dl vettä
ripaus suolaa
2dl vaniljajugurttia
1dl kuivattuja hedelmiä
2tl kuivatuista marjoiusta tehtyä karpalo -marjajauhetta (esim Berryfect tai Biokia)

Keitä puuro pakkauksen ohjeen mukaan ja annostele lautasille. Kaada puurokulhoon 1 dl vaniljajugurttia ja kourallinen kuivattuja hedelmiä. Ripottele päälle vielä teelusikallinen marjajauhetta.



Toivottavasti näistä resepteistä löytyi inspiraatiota puuroiluun!  Lisää reseptejä löytyy Elovenan kampanjasivuilta, siellä omaa suosikkireseptiään kommentoimalla on mahdollisuus voittaa Elovenan- runsas tuotepaketti!


4 kommenttia:

  1. Ihania ohjeita !!!!! :) Kiitos ! Kokeiluun menee ;)

    VastaaPoista
  2. Miksi aina kaikkiin hyvän näköisiin ohjeisiin tulee jotain hapanmaitotuotteita?
    En voi niitä sietää! Olen viiliä lukuun ottamatta maistanut/ syönyt niitä.
    Voisiko jotain muuta laittaa tilalle?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi harmi! Me tykätään hirveästi juurikin turkkilaisen jugurtin mausta, ja ihan sellaisenaankin. Kokeile vaikka Alpron kasvipohjaisia tuotteita, jospa niiden makumaailma sopii suuhun paremmin eikä ole allergioita niikuin tällä neidillä...

      Poista