perjantai 8. toukokuuta 2015

Tehtiin ite: Valkosuklaa-vadelma-raparperikakku

Jos et vielä ole päättänyt minkälaista kakkua tarjoat sunnuntaina äidille, niin tässä olisi yksi ei niin perinteinen mansikkakermakakku. Tämä on oikeastaan melko yksinkertainen ja todella herkullinen! Vaikeusaste ja helppous tietysti riippuu siitä miten hienoksi haluaa koristella kakkunsa :) Tässä kakussa on helppo sekoitettava pohjataikina ja kakku kuorrutetaan ja täytetään samalla valkosuklaa-tuorejuusto-kermamassalla. Kakkuohje on kakkubloggaaja Emman uudesta kakkukirjasta pienin modauksin (kookossokeri korvasi tälläkertaa tavallisen sokerin, ja täytteenä vattujen lisäksi oli raparperia). Emman kakut ovat yltiösupertyylikkäitä, ihan tuollaiseen taituruuteen ei omat kakut muokkaudu vaikka kuinka yrittäisi... ;)


Valkosuklaa-vadelma-raparperikakku (kahteen halkaisijaltaan 17cm irtopohjavuokaan tehtynä):

3dl vehnäjauhoja
1 3/4dl sokeria (kookossokeria)
1tl vaniljasokeria
2tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
2 kananmunaa
1 1/2dl maitoa huoneenlämpöisenä
3/4dl rypsiöljyä
1dl vadelmia
1dl pieniä raparperinpaloja


Valkosuklaatäyte (hieman alkuperäisohjetta pienemmillä määrillä, ja siltikin jäi ylimääräistä täytettä kulhon pohjalle!):

100g valkosuklaata
n. 175g tuorejuustoa
2dl vispikermaa


Kuumenna uuni 175 aseteiseksi. Käytä kahta samankokoista (17cm halkaisija) irtopohjavuokaa, kiinnitä pohjalle leivinpaperi ja voitele vuoat. Toki voi käyttää myös vain yhtä vuokaa, ja tehdä korkeamman kakun. Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa ja toisessa kuhossa maito, munat ja rypsiöljy. Lisää kuivat aineet nesteeseen siivilän läpi ja kääntele taikina sekaisin varovasti. Sekoita varovasti joukkoon vadelmat ja raparperinpalat. Kaada taikina vuokiin ja paista keskitasolla noin 30 minuuttia. Tai niin että tikkuun tarttuu enää muutamia tahmeita paloja. Jäähdytä hetki ja kumoa vuoasta ritilälle jäähtymään, laita muovikelmu löyhästi kakun päälle niin se säilyy mehukkaana.

Täyte: Sulata valkosuklaa varovasti esimerkiksi vesihauteessa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja notkista tuorejuusto. Lisää hiukan jäähtynyt valkosuklaa tuorejuustoon sähkövatkaimen hiljaisinta tehoa käyttäen. Kääntele tuorejuusto-valkosuklaaseos kermavaahdon joukkoon.

Tämän kakun pohjalevyistä tuli n. 2cm paksut enkä lähtenyt niitä enää halkaisemaan pienemmiksi (alkuperäisessä  Emman ohjeessa vuoan halkaisija on 15cm, joten pohjista tulisi tällöin korkeammat ja leikattavat).

Kakun kokoaminen: Nosta pohjalevy tarjoiluastialle ja lisää kuorrutetta kakkupohjien väliin sekä kakun päälle ja sivuille, tyyli vapaa. Koristele esimerkiksi vadelmilla. Muutama tunti jääkaapissa maustumista kannattaa. Tämäkin kakku maistui paremmalta seuraavana päivänä, joten sopivaa puuhaa lauantai-illaksi, niin äidit saavat mehevän kakkupalan heti sunnuntaiaamuna :)


2 kommenttia: