perjantai 19. kesäkuuta 2015

Tehtiin ite: Perunasalaatti kreikkalaisittain

Jussi 2015 näyttää taas hiukan oikukkaalta säiden suhteen, mutta ruokapuoli sentäs on selvä ja jo puoliksi hoidettu, eli kaupassa on käyty. Tottakai grilli tulee olemaan kuumana ja mansikkakakkua jälkkäripöydässä.

Hetkinen sitten kokeilimme Glorian Ruoka & Viini -lehden kreikkalaista perunasalaattiohjetta, ja olipa muuten sen verran huippuohje, että kyllähän tätä juhannuspöydästäkin tulee löytymään. Herkullista Juhannusta teille tämän pottusalaatin myötä!


Kreikkalainen perunasalaatti uusista perunoista (neljälle)

1 kg varhaisperunoita

Kastike:
2 uutta sipulia varsineen
2 rkl valkoviinietikkaa
1 tl sormisuolaa
1/2 tl mustapippuria myllystä
1/2 dl persiljasilppua
1 dl oliiviöljyä
1 dl tilliä hienonnettuna
200g fetaa

Keitä perunat. Pilko sipulit ohuiksi viipaleiksi. Laita sipulit (valkoinen osa, jätä vihreä osa viimeistelyyn) etikan, suolan ja pippurin kanssa kulhoon. Anna maustua noin viisi minuuttia. Lisää öljy ja persiljasilppu. Jos perunat ovat isoja, puolita ne ja paista niihin kaunis väri joko grillissä tai pannulla.

Nosta perunat kastikkeeseen, viimeistele vihreillä sipulinvarsilla, tillisilpulla ja murustetulla fetalla.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti