maanantai 14. syyskuuta 2015

Ite tein: Omenapiirakkajäätelö

Kesä 2015 ei ollut mikään hehkeä jäätelökesä. Mutta lämpöinen syksy, miksei siihen kuuluisi jäätelö! Ilman jäätelökonettakin pystyy valmistamaan herkullista jädeä, ja mikä parasta todella helposti ja nopeasti. Salaisena ainesosana kondensoitu maito. Makuvaihtoehtoja on niin paljon kuin itse keksii. Näin syyskesällä omppupiirakkajäätelö kuulosti herkulliselta, ja herkullistahan siitä tulikin. Omatekemä omppuhilloke sekä keksimurut syntyvät nopeasti, ja maut saa maustettua omanmakuisiksi. Tee jäätelö aikaisin aamulla, jotta se on valmista illalla.



Omenahilloke:
2-3omenaa
1/2dl vettä
1/2dl sokeria
1/2tl kanelia ja / tai kanelitanko

Keitä kuoritut ja melko pieniksi paloitellut omenat vedessä, lisää sokeri ja kanelitanko tai kanelijauhe ja hauduta ainakin viitisen minuuttia. Anna jäähtyä hyvin.

Murut:
25g voita
1dl vehnäjauhoja
2rkl sokeria
1tl kanelia
1tl vaniljasokeria / vaniljaa myllystä

Sekoita ainekset murotaikinaksi. Murustele taikina leivinpaperoidulle uunipellille ja paista 175 asteessa rapeaksi ja ruskeaksi, noin 10minuuttia. Jäähdytä.

Jäätelö:
5dl vispikermaa
200g kondensoitua maitoa (makeutettua)

Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele kondensoitu maito joukkoon. Kääntele myös omenakompotti ja osa keksimurusista, ja kaada seos pakastuksenkestävään astiaan. Ripottele pinnalle loput keksinmurut. Pakasta vähintään 7 tuntia.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti