sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Ite tein: Kaura-puolukka uuniomenat

Ihana klassikko syysjälkkäri on uuniomenat. Ihan nopeista nopein jälkkäri ei kuitenkaan ole, sillä omenat vaativat hiukan aikaa uunissa pehmentyäkseen. Tai sitten pilkkomista pienemmiksi lohkoiksi :)

Omaksi suosikiksi on noussut puolukoiden lisääminen omenaisiin jälkkäreihin, ja ihan omppupiirakkaankin. Nimittäin pieni määrä puolukoita tuo kivaa kirpsakkuutta ja samalla väriäkin. Kannattaa kokeilla, mums!


Puolukka-uuniomenat

4-6 kpl Omenoita
50g voita
n. 1dl kaurahiutaleita
1rkl siirappia
0,5-1tl kanelia
n. 0,75dl puolukoita

Poista omenoista siemenkodat, ja asettele omena leivinpaperin päälle uunivuokaan, tai voideltuun uunivuokaan. Sekoita pehmeä voi, kaurahiutaleet, siirappi ja kaneli omaksi seokseksi, ja lusikoi seosta ja puolukoita omenoiden sisään ja päälle. Lorota vielä lisää juoksevaa siirappia omenoiden päälle. Kypsennä 200 asteisessa uunissa n. 40 minuuttia tai kunnes omenat ovat pehmenneet. Nautiskele tietysti vaniljajäätelön kanssa.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti