sunnuntai 25. lokakuuta 2015

Ite tein: Tulinen tomaatti-tofupannu

Tofu on melko vieras raaka-aine, mutta nyt päätin antaa tofulle mahdollisuuden keittiössä ja kokeilla saada makua aikaan. Sain nimittäin reseptihaasteen Jalotofulta ja Silmusalaatilta, ja kauppakoriin eksyi ihan uudet tuotteet. Ja eikun kotiin ihmettelemään.

Ajatus tähän tuliseen tomaatti-tofu pannuun tuli shakshukasta, joka on Pohjois-Afrikasta ja Lähi-Idästä peräisin oleva mausteinen tomaattinen pannu, johon hyydytetään kananmunia ja pannun kanssa nautitaan vaaleaa leipää, mainio brunssi tai aamiaisherkku. Vähän samaan tyyliin valmistin viikonlopun kotiaamiaiselle tomaattisen pannun, mutta kanamuna jäi tällä kertaa pois ja lisäsin chilimausteisia tofupaloja sekä vielä päälle tulista silmusalaattia. Tulisuus on maistajasta kiinni, neidistä tämä oli mukavan tulista, voi siis vielä iloisesti syödä eikä itkien.  Ja jos vain perjantain punkkupullosta olisi jäänyt loraus pohjalle, olisi ehdottomasti punaviini sopinut kastikkeeseen. Ens kerralla siis lasillinen piiloon aamiaista varten ;)




Tulinen tomaatti-tofupannu ( 4:lle)

2-3pkt (200-300g) Jalotofun mieto chili tofu paistopalaa
1 sipuli
1 vihreä paprika
1 tuore chili (tulisuus oman maun mukaan)
2-3 valkosipulinkynttä
1tlk tomaattimurskaa
1tlk säilöttyjä kirsikkatomaatteja
n. 0,5dl vettä
1tl sokeria
1tl suolaa
1tl mustapippuria
0,5tl cayannepippuria
reilu kourallinen Vau miten tulinen -silmusalaattia
1 maalaisleipä

Paloittele tofu suupaloiksi ja paista pannulla tofupaloihin väri ja rapea pinta. Nosta tofupalat pois pannulta. Lohko sipuli ja paprika ja pilko pieneksi valkosipuli sekä tuore chili. Paista sipulia ja paprikoita tilkassa oliiviöljyä muutama minuutti pannulla. Lisää tomaattimurska, kirsikkatomaatit, chili ja valkosipuli. Huuhtaise vedellä (tai punaviinillä!) tölkeistä viimeisestkin tomaattimehut pannulle. Mausta ja anna porista hiljakselleen ainakin 5-10 minuuttia. Kääntele tomaattiseoksen joukkoon tofupalat ja nosta pannu pöydälle. Lisää silmusalaattia pannun päälle. Syö vaalean leivän kanssa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti