perjantai 5. helmikuuta 2016

Ite tein: Laskiaisen pullavuoka

Vähän erilainen laskiaspulla. Tai ei, ei tätä kyllä oikein laskiaspullaksi voi millään kutsua, mutta olkoon laskiaisen pullavuoka. Sopii tulevan Laskiaissunnuntain hernesoppalounaan jälkkäriksi mitä mainioimmin. Pullavuokaan passaa mielestäni hyvin kaupan pullaviipaleet, vaikka jo pari päivää vanha pussi. Omatekoisia pullia ei niin vaan mitenkään raaski :D


Marjainen pullavuoka
n. 10-12 pullaviipaletta
1dl vadelma- tai kuningatarhilloa
n 2-3dl kohmeisia pakastemarjoja (mustikkaa, mansikkaa...)
3dl maitoa
1 kananmuna

Voitele vuoka. Riko kananmuna pieneen kulhoon ja kaada maito joukkoon sekoita tasaiseksi. Kasta pullapalat munamaidossa ja asettele vuokaan limittäin. Lusikoi viipaleille hillo ja ripottele pakastemarjat pullille. Marjoja ei tarvitse sulattaa täysin etukäteen. Kaada loput munamaidosta vuokaan. Paista 200 asteisessa uunissa noin 30 minuuttia. Tarjoa vaniljajäden tai kermavaahdon kanssa.


Inspiraation pullavuokaan nappasin K-ruoka lehdestä joka oli kokenut aikas kivan muodonmuutoksen! Kantsii napata mukaan seuraavalla kauppareissulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti