keskiviikko 18. toukokuuta 2016

Ite tein: Sitruuna-mustikka jumbomuffinssit

Yhteistyössä SAGA

Kesällä grillauksessa aivan mainio juttu on leivinpaperista ja foliosta taiteltava "grillipelti" jollaisia tulikin väkerrettyä viime kesänä. Tänä keväänä Saga halusi tehdä yhteistyöpostauksen kanssani, ja toivoi leivontareseptiä. Ajatuksissa oli kevätpiknik, ja mitä olisi piknik ilman muffinsseja? Tällä kertaa leivoin jumbomuffinsseja, ja ne sain tehtyä uuninkestävissä mukeissa.


Mukit suojasin Sagan leivinpaperilla, sillä muutenhan olisi ollut aikamoinen homma raaputtaa muffarit irti mukeista. Leivinpaperin myös jätin muffinseihin tarkotuksella kiinni, kiedoin vain servetin ympärille, niin nätti tarjottava oli valmiina eväskoriin. leivinpaperin voi leikata ja siistiä millaiseksi haluaa, vaikka askartelukuviosaksilla.



Sain Sagalta vinkin kokeilla leivinpaperia sitruunan raastamisessa, jota pitikin heti testata. Toimihan se homma melko kätsysti, ja siistimmin, puhdistettavaa ei paljoa jäänyt raastimeen, ja paperilta oli helppo pyyhkäistä kuoriraaste taikinaan.



Simppeli muffariohje on paras.

Sitruuna-mustikkamuffinssit (4-5 jumbomuffinssia uuninkestävässä mukissa tehtynä)

100g voita
1dl sokeria
1 kanamuna
2dl maustamatonta jugurttia
3dl vehnäjauhoja
2tl leivinjauhetta
1,5dl mustikoita
1 luomu sitruunan kuori
1/2 luomu sitruunan mehu


Vaahdota voi ja sokeri kevyesti kulhossa sähkövatkaimella. Raasta sitruunan kuori pieneksi raasteeksi. Lisää muna, jugurtti ja keskenään sekoitetut jauhot kulhoon. Kääntele mustikat joukkoon, lisää sitruunaraaste ja purista puolikkaan sitruunan mehu. Nostele taikinaa uuninkestäviin mukeihin jotka on vuorattu leivinpaperilla jos haluat isoja muffinsseja, tai käytä pieniä valmiita vuokia. Muista jättää tarpeeksi kohomisvaraa. Leivinpaperin reunat voi kääntää uunniin mennessä hiukan ylöspäin, jotta taikina pysyy kuosissaan paremmin.

Paista 200 asteessa, noin 30 minuuttia, riippuen mukista.


Saga tuotteet saatu testiin blogin kautta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti