keskiviikko 29. maaliskuuta 2017

Lounaalla: Ravintola Tres, Turku

Turkuun asti kun pääsee niin kyllähän sitä pitää käydä kokemassa Turun raflatarjontaa. Nyt löytyi ihan uudenkarhea ravintola Tres, Hansakorttelin kyljestä, entisen Hesen tiloista. Taitaa olla just ja just pari kuukautta vanha ravintola. Lounaslista vaikutti lupaavalle ja jopa edulliselle Helsinkivinkkelistä, joten oven rivasta vetäisy ja sisälle!


Tresin suuntaus on kuulemma kohti espanjalaista makumaailmaa, mutta näin lounaalla sitä ei kovin huomannut. Tilasin kukkakaalirisoton ja seurassa syötiin myös bouillabaisse-keittoa. Ravintolan sisustus oli koruton ja simppeli, paitsi takaseinän ornamenttitapetti rikkoi linjaa. Mustaa, harmaata ja valkoista, tarjoilijoiden siistit valkoiset asut kuin myös paksut kankaiset lautasliinat näin lounasaikaankin toivat fiiliksen tasokkaasta paikasta.

Oma kukkakaalirisottoni oli hiukan liian suolaton. Vegeihmiselle toimii näin, mutta vaikka rapsakaksi paistetun proscuittokinkkusen tai pekonimurujen kanssa olisi suolatasapainon saanut kohdalleen ja annoksen parempaan balanssiin. Annos oli reilu ja keväisen kaunis. Ruokien ulkonäköön oli muutenkin panostettu huolella. Kaikki naapuripöytiin viedyt lista-annokset näyttivät houkuttelevilta.



Boulabaisse kalakeitosta löytyi runsaasti muutakin kuin lientä, muistaakseni kolmea lajia kalaa ja simpukoita. Liemi oli mahtavan makuinen, sopivan mausteinen soppa lämmitti ja laittoi sopivasti nenäröörit auki toivottavasti viimeisistä kevätflunssista. Boulabaisse veti selkeän voiton tässä pöydässä ja ansaitsi itseltäni aikamoista annoskateutta. Näihin kympin lounaisiin sisältyi vielä kahvi ja alkuun talon omaa verrattoman hyvää simennäkkäriä hernelevitteellä. Varsin kohtuullista! Ystävällinen ja innostunut Turun murretta puhuva ravintolasetä toi oman lisänsä. :) Paikasta jäi positiivinen fiilis, mutta ensi keralla (tietysti) tapani mukaan valitsen toisen lounaspaikan.

Tähdet: 3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti