sunnuntai 25. kesäkuuta 2017

Ite tein: Ricotta pancake

Kaikilla taitaa olla takataskussa sen ainoan ja oikean pannukakun ohje, mummin, äidin tai tädin resepti, mulla ainakin on! Sen pannukakkukuningattaren kruunu ei hevillä vaihdu. Mutta aina voi kokeilla jotain uutta, pistin yksi sateinen ilta Tomi Björckin uusimmasta ruokakirjasta (Björck & Australia - kirja saatu kustantajalta) ricottapannarin kokeiluun. Miksi muuten just sateinen sää saa pannukakkunälän heräämään?



Tämä pannari on sellainen kolmen ruokalajin aterian päätöspannari, ei välipalapannari tai hernekeiton jälkeinen pannari, jolle kasataan kermavaahto- ja hillokeko päälle. Tämän kanssa ollaan vähän hienostuneemmin, tomusokeria, tuoreita marjoja ja vaikka sorbettia päälle. Pääsee tuo ricotan maku sitten hyvin esille. Tekisin uudelleen (ja teen, oli hyvää!) niin, että valmistaisin nämä suoraan pieniin mataliin annosvuokiin, jokaiselle ruokailijalle oma minipannukakku.

Ricotta pancake

3 kananmunaa
0,5dl sokeria
1 vaniljatangon siemenet
2,5dl maitoa
1dl vehnäjauhoja
ripaus suolaa
1dl ricottajuustoa
1,5dl maitorahkaa
voita vuokaan

Halkaise vaniljatanko ja raaputa varovasti siemenet pois kuoren sisältä. Sekoita ricottajuusto ja maitorahka tasaiseksi pienessä kulhossa. Vatkaa munat, sokeri ja vaniljan siemenet sähkövatkaimella kovaksi vaahdoksi toisessa kulhossa. Lisää maito. Lisää jauhot ja suola siivilän läpi. Lisää maitorahka ricottajuustoseos, ja sekoita taikina tasaiseksi. Kaada taikina voideltuu uunivuokaan tai laakeisiin annosvuokiin. Paista uunissa 180 asteessa noin 10 minuuttia. Tarjoa heti esimerkiksi marjojen ja jäätelön kanssa.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti