sunnuntai 2. marraskuuta 2014

Tehtiin ite: Riimiporo-pancakes samppanjan seuraksi

Oiva pari Gourmet Fast Food -kilpailun viimeisessä osakilpailussa oli aiheena samppanjan yhdistämien pikaruokaan. Aihe onkin meille super ajankohtainen, palasimme nimittäin juuri minilomalta Champagnesta, Ranskasta. Matka oli mahtava ja pääsimme tutustumaan mielenkiintosiin samppanjatiloihin, kellareihin ja kauniisiin pikkukyliin, hienon ruskan värittäessä viinipeltoja. Nautimme ruokajuomina pelkästään samppanjoita, niin ankan, lihan kuin kalan kanssa, eikä tuntunut lainakaan pahalta! Piristävää oikeastaan. Rohkeasti siis lähdimme parittamaan ja mitettimään kisareseptiä...

Kilpailusamppanjana on G.H. Mumm Gordon Rouge Brut -samppanja, kuiva ja tasapainoinen talon vakiosamppis. Kaveriksi tälle tarjoamme pannarilettuja poro-sinihomejuustotäytteellä, eli riimiporo-pancakeseja.


Paksuhkot, täysjyväspelttijauhoista ja piimästä valmistetut pannariletut ovat mukavan ilmavia ja niiden sisälle on murustettu maukkaana yllätyksenä sinihomejuustoa. Pannarin päällä on nokare piparjuuritahnalla ryhditettyä turkkilaista jugurttia, punasipulihakkelusta, salaattisekoitusta sekä kruununa riimiporoa poron sisäfileestä. Mumm... katosi jo suihin tämä pari.



Riimiporo-pancakes 4:lle

Riimiporo

n. 150-200g poron sisä- tai ulkofilettä
n. 1,5tl merisuolaa myllystä
mustapippuria

Poista lihapalasta kalvot. Mausta pinnat suolalla ja pippurilla. Kääri poro tiiviisti kelmuun ja anna maustua jääkaapissa yön yli. Siirä sitten pakkaseen. Kun liha on kohmeinen leikkaa siitä terävällä veitsellä ohuita siivuja ja asettele pannariannoksen päälle.



Sinihomejuusto pannukakut, 12kpl

1 iso kananmuna
2dl piimää
2dl täysjyväspelttijauhoja
2tl soodaa
ripaus suolaa
n. 50g sinihomejuustomuruja

Sekoita kaikki aineet kulhossa ja anna taikinan seistä puolisen tuntia. Taikinan kuuluu olla melko paksua. Paista lettu- tai blinipannulla miedolla tai keskilämmöllä paksuja pikkupannukakkusia.



Pannarin päälle oman maun mukaan aseteltuna:

4kpl riimiporoviipaleita
lusikallinen turkkilaista jugurttia johon on sekoitettu hiukan piparjuuritahnaa
punasipulihakkelusta
erilaisia pieniä salaatinlehtiä
sinihomejuustomuruja
pippuria myllystä



3 kommenttia:

  1. Namnam, nämä on ihan satavarmasti yliherkullisia! Ja tosi nättejäkin vielä ja ihana idea tuo sinihomejuusto noissa letuissa. Riimiporo on kans ihan mahtavaa, se sopii tosi hyvin myös vaikka blinien päällysteeksi, pitäispä itsekin pistää taas vaihteeksi yksi filee suolautumaan.

    VastaaPoista
  2. :P Slurps!
    Kiitos kommenteista, nyt vaan poroa pakkaseen ja lettupannu tulille :)

    VastaaPoista